poza unirea bascov 0-2 fcu craiova

Victorie nu importanta, ci de-a dreptul importantisima cu Unirea Bascov!

   Sâmbătă, 20-10-2018, la Mioveni, pe gazonul impecabil al stadionului “Orășenesc” s-au înfruntat două echipe ambițioase și cu un bun nivel tehnic. Gazdele se prezentau la joc cu un moral excelent după remiza obținută sub Tâmpa, în compania stegarilor și sperau să-și mențină intactă invincibilitatea în actualul sezon al ligii a treia.

   Adversari le-au fost Leii din Bănie cei care se pare ca au conștientizat, în sfârșit, că nu-și mai pot premite pași greșiti. La fel ca până acum la jocurile din deplasare, au fost susținuți exemplar de cea mai importantă resursă, fixă sau mobilă a unui club, Peluza Sud ‘97 care a trecut peste neplăcerile cauzate nu doar de rezultatele echipei ci mai ales de jocul prestat și și-au susținut exemplar favoriții.

   Noul antrenor, N.Napoli, care deși nu a luat loc deocamdată pe banca tehnică, hotărând cel puțin pentru acest joc, să-și dirijeze elevii din tribună imediat desupra băncii pe care au luat loc rezervele. Un suflu nou, după deciziile din săptămânile trecute care au adus oameni noi și cu mare experință în acest nou proiect, s-a resimțit și-n terenul de joc, acolo unde atitudinea a fost altfel decât în precedentele confruntari pe care le-am văzut în acest sezon.

   Antrenorul FC Universitatii a hotărât să ne surprindă în acest joc folosindu-l pe Dănănae într-o poziție de mijlocaș la închidere în care nu l-am regăsit nici măcar în liga a patra, atunci când era folosit frecvent pe o altă poziție (fundas central) decât cea pe care s-a consacrat.

   Pe partea dreaptă a apărării, acolo unde era senator de drept Dănănae, și-a făcut loc unul dintre juniori, Kovari, pe care în precedentele jocuri l-am regasit pe poziția de mijlocas central dreapta. O altă surpriză a fost apariția niponului Ezaki într-o postura care părea confiscată de columbianul Perez. Inspirația antrenorului a dat roade și în plan ofensiv, acolo unde ca un ghimpe în coasta apărării adverse a apărut F.Costea, sprijinit în șarjele sale îndeaproape de C.Bălan.

   Practic povestea partidei s-a scris în primul mitan, atunci când profitând și de unele greșeli ale adversarilor, echipa noastră și-a arătat maturitatea și a taxat imediat naivitățile gazdelor punând un avans de două punce pe tabelă. Au marcat C.Bălan în min.17 după o acțiune colectivă, gol pe care l-au văzut doar cei ce au trăit LIVE pe stadion partida și Ezaki Chihiro în min.37, după o intercepție personală, situație în care a fost adus de presiunea colectiva pusă de echipă intr-un moment al jocului în care balonul se afla în posesia portarului argeșenilor. Japonezul a băgat efectiv capul în bocancul unui adversar și a reușit o intercepție pe care a concretizat-o pe tabela de marcaj.

   În repriza secundă am remarcat o dominare sterila a urșilor argeșeni. Acestia au controlat jocul și au adus unele emoții la poarta lui Chindriș (nr.-NU CHINDIRIȘI, tovarășul Ciurezu) cel care în prima pare comisese o gafă ce din fericire n-a adus un punct pentru gazde pe tabela arenei din Mioveni.

   Să mai spunem doar că leii au fost nevoiți sa evolueze în zece circa douăzeci de minute după ce Dănănane a reușit să acumuleze, meritat, două cartonașe galbene din partea arbitrului întâlnirii. Finalul de joc a adus câteva acțiuni de contra-atact periculoase la poarta gazdelor, personajele principale fiind oamenii proaspeți aduși de pe banca de rezerve – Surugiu, Lupu sau Zimța. În ultimele zece, cincisprezece minute l-am regasit pe postul de mijlocaș închizător pe E.Dina, intrat în locul lui Bălan în dorința de a se securiza zona centrală.

   O să ofer și notele pentru jocul de azi în ceea ce privește formatia noastră, însă nu o să mai insist cu prestația fiecaruia și motivele pentru care au primit respectivele calificative.

ACS UNIREA BASCOV:

Tanase- Ciocarlan, Stancu, Balan, Gaesteanu-Negoita, Dima, Tames, Naciu -Isfan, Dalu
Rezerve: Sanda, Tirica, Stan, Sanda M, Voinescu, Iamandi, Marcu
Antrenor: Adrian Dulcea

FC UNIVERSITATEA CRAIOVA 1948:

NumePostNota
ChindrișGK7
KovariFD7
AvramFC6
CiucăFC6
NegruFS6
DănănaeM6
Dina MM7
EzakiM8
RaiceaM6
BălanA7
CosteaA6

Rezerve: Mogosanu, Dina E, Calu, Lupu, Surugiu, Zimta, Mot
Antrenor: Adrian Filip

Japonezul Ezaki Chihiro a fost desemnat omul saptamanii.

autor: George Daniel Pancu