Poza Peluza Sud la handbal

Peluza Sud la handbal

   Peluza Sud a fost prezenta in numar mare la meciul de handbal feminin SCM Craiova – Debrecen, disputat la Sala Polivalenta, pentru a sustine echipa locala si a contracara galeria maghiara, galerie destul de numeroasa si violenta. Din presa se cunostea deja ca ungurii s-au deplasat in numar mare la Craiova pusi pe scandal, acestora fiindu-le confiscate numeroase sabii, cutite si diverse obiecte contondente la vama Bors. 

   La partida au asistat circa 3000 de suporteri dintre care aproximativ 100 au reprezentat galeria maghiara, 20 galeria clonata si peste 300 galeria Peluzei Sud. Pe parcursul meciului, galeria clonata nu a scandat nici macar odata, fiind practic inexistenti in sala. Razboiul s-a purtat intre Peluza Sud si galeria maghiara, galerii ce si-au incurajat echipa pe toata durata partidei si au creat o atmosfera incendiara. Daca ultrasii Peluzei Sud nu ar fi fost prezenti in numar mare la acest meci, echipa noastra ar fi riscat sa fie umilita de ultrasii maghari la o partida disputata pe teren propriu. La finalul partidei, handbalistele s-au aratat incantate de sustinerea Peluzei Sud si au venit sa se bucure alaturi de ea. De-a lungul ultimilor ani, factiunea Capillati, parte a Peluzei Sud, a sustinut constant echipa de handbal a orasului. 

   Meciul a fost unul cu miza mare, fiind vorba despre turul 3 preliminar din calificarile Cupei E.H.F. (echivalentul Europa League la handbal), echipa castigatoare urmand a se califica in faza grupelor. Alb-albastrele au condus de la un capat la altul partida si au reusit sa se impuna la 5 goluri diferenta, scor 24-19, pornind astfel cu prima sansa de calificare inaintea meciului retur ce va avea loc pe 18 noiembrie. Toate jucatoarele au facut un meci bun, insa MVP-ul partidei a fost portarul Florentina Stanciu. 

   Le uram succes handbalistelor noastre si speram sa le reintalnim in faza grupelor. 

PS: Pe cei care nu au mai fost prezenti la un meci de handbal pana acum ii informam ca Sala Polivalenta dispune de doua tribune, la vest si la est, iar accesul se face prin partea corespunzatoare a cladirii. Biletele costa 5 lei si puteti gasi suficiente locuri de parcare daca sunteti dispusi sa parcati inspre Oblemenco si nu insistati sa va inghesuiti fix in fata Salii Polivalente.