poza liga 2 la pastele cailor

Liga 2, o himera!?

Facebook-ul a inceput sa “tune si fulgere” dupa partida de ieri de la Pucioasa (2-2).

Stim cu totii tipologia suporterului oltean, care este foarte patimas si nu se multumeste cu jumatati de masura. Timpul pare ca nu mai are rabdare cu cei care am ramas fideli cauzei alb-albastre, iar indemnul “tinem cu echipa noastra si la bine si la rau” pare ca nu mai este de actualitate.

In primele 3 etape ale returului am pierdut 4 puncte si in acest moment ne aflam la 8 puncte distanta de primul loc. Trebuie sa batem tot pana la final, iar cei de la Magurele sa piarda pe langa meciul direct inca 5 puncte. Sigur ca in aceste conditii devine capital meciul de peste doua etape cu ei, un meci dupa care vom sti ce va urma pentru noi.

In acest context, incercam sa identificam cauzele care au facut sa ajungem in aceasta situatie.

O luam cronologic cu vara anului trecut. Dupa un sezon fara greseala in liga a 4 -a, in pauza competitionala a intervenit primul “scurt circuit” : cuplul Napoli-Iancu a fost indepartat in mod surprinzator din motive care ne scapa.

A fost adus ca antrenor Fane Stoica, insa postul de presedinte a ramas vacant, ceea ce in opinia noastra a adus o lipsa de strategie clara pentru pregatirea sezonului de liga a 3 -a.

Au fost indepartati de la echipa copii care aveau spiritul alb albastru in sange (Condrea,Luica, etc) si adusi foarte multi jucatori la care avea sa se renunte ulterior pentru ca nu au dat randament.

Echipa avea sa inceapa slab campionatul ligii a 3 a, acuzand din punctul nostru de vedere lipsa de omogenitate si meciurile amicale putine din vara.

Fane Stoica este demis dupa doar cateva etape. Adrian Mititelu reuseste sa “calmeze spiritele” readucandu-l ca antrenor pe Nicolo Napoli in tandem cu Marcel Puscas, care este numit ca presedinte.

Aducerea lui Puscas este vazuta ca o lovitura de imagine pentru echipa noastra.

Echipa incepe sa lege sirul rezultatelor pozitive (amintim aici contributia lui Florin Costea, care a fost convins sa revina la echipa dupa 10 ani) si ierneaza la sfarsitul turului pe locul 3, la 4 puncte de locul 1.

Incepe sa se vada “mana” presedintelui, care aduce o serie de jucatori tineri de perspectiva gen Cristiu,Botia,Ster si altii cu experienta primelor doua ligi, gen Codoban,Tanase si Raducanu.

In pauza de iarna se renunta la un alt contigent de tineri jucatori olteni cu priza la public, amintim aici pe Edi Dina, Claudiu Stefan, Bogdan Dragomir, Armaselu, chiar si la Sabin Lupu care fusese adus in vara.

In cantonamentul din Antalya apare un nou “scurtcircuit”, fiind exclusi din lot pe motiv de indisciplina doi jucatori emblematici : Florin Costea si Mihai Dina.

Echipa inregistreaza rezultate bune in amicalele din iarna, insa ca sa citam vocea suporterului chibit, “jocul scartaie”.

Pe ultima suta de metrii sunt adusi pe filiera Napoli, 3 jucatori noi : Kazuki, Keita si Adarabioyo, care in opinia noastra acuza lipsa pregatirii de iarna si este nevoie de timp pentru a se integra in primul 11.

In primul meci din retur, am facut primul pas gresit, remizand 1:1 cu Atletic Bradu, echipa clasata penultima in clasamanent, pierzand astfel 2 puncte mari in lupta pentru promovare.

In al doilea meci al returului, am invins cu 3:0 pe Brasov, insa am avut o prima repriza extrem de slaba in care nu am putut sa desfacem apararea unei echipei formata in mare parte din copii.

Picatura care a umplut paharul in randul suporterilor patimasi a fost egalul de ieri de la Pucioasa(nume parca predestinat).

La finalul partidei au inceput tensiunile, Peluza Sud bagandu-i pe jucatori in sedinta, unii dintre ei fiind dezbracati de tricouri, care au fost capturate de peluza. Unii dintre jucatori au parasit terenul de joc plangand.

Ce va urma? Ramane de vazut. Cert este ca aceasta tensiune nu este benefica echipei si in opinia noastra tinerii nostri jucatori acuza din plin atat presiunea promovarii cat si presiunea tribunei care apasa pe umerii lor.

Sigur ca ei trebuie sustinuti pana la final, pentru a le da incredere, insa si noi suporterii asteptam de la ei sa vedem ca “mor pe teren”.

Speram ca staful tehnic va gasi solutii pentru redresarea corabiei iar la sfarsitul campionatului vom sarbatorii impreuna promovarea in liga secunda.

Incheiem cu o incurajare pentru echipa inspirata de la colegii de serie brasoveni: “ Indreptati greselile trecutului si faceti cinste fotbalului!”

sursa: Blog FCU1948