poza fcu craiova sporting rosiori liga 3

In sfarsit marcam si goluri! 5-1 cu Sporting Rosiori

   Sâmbătă, pe stadionul din Severin, puținii spectatori prezenti in tribune au avut ocazia sa asiste la cea mai concludenta victorie a FCUniversitatea din acest sezon de liga a treia. Având in față un adversar destul de limitat ca mijloace de exprimare tehnico-tactice, gazdele au zburdat pe un gazon impecabil si, într-o partida in care au înscris de cinci ori, n-au putut fructifica, mai ales in mitanul secund, sumedenia de ocazii create. O bilă mare neagră trecem in dreptul echipei noastre si pentru ca s-a primit din nou gol într-o partidă considerată pe teren propriu.

   Echipa din Rosiori a avut cel putin in repriza secunda mai mult controlul balonului, din cauza faptului că formatia noastra a ales sa joace la asteptare si pe contra-atac. Acest stil de joc ne-a adus nu de putine ori in situatii clare de gol, irosite cu o nonșalanță îngrijorătoare cel puțin, cu precadere de catre Costea în prima repriză si S.Lupu, cel care si-a trecut in palmares faze in care îți este mai greu să ratezi decat să marchezi.

   Pe faza defensiva am regasit un cuplu familiar celor care au strabatut maidanele ligi a IV-a sezonul trecut, Dina E. si Avram M., ambii cu un joc consistent. Acestia par a avea nevoie de mai multe jocuri împreună pentru a se regla si a se suda ca un cuplu in centrul defensivei. Nu a contat foarte mult, cel puțin in acest joc, lipsa lui M.Ciucă. O mențiune specială pentru Dina M., cel care in perioada petrecută pe teren a lăsat o impresie foarte bună, eu unul recunosc că nu l-am mai văzut alergând atat de mult de când îl urmaresc activând ca fotbalist. Acțiunile decisive si mai ales golul marcat au făcut diferența în favoarea lui A. Raicea in ceea ce priveste jucatorul partidei.

   O aparitie la fel de surprizătoare in primul unsprezece a fost si mijlocasul defensiv ales de N.Napoli pentru acest joc, Claudiu Ștefan, cel care a facut pereche cu niponul Ezaki. Putinele jocuri in picioare s-au vazut in unele momente si in jocul sau, desi a avut in general o prestatie buna.

   Juniorii nostri si-au facut in genereal treaba in flancurile defensivei iar portarul ne-a aratat din nou faptul ca este unul de reflex, avand cateva interventii providentiale, iar golul primit nu îi poate fi imputat sub nici o formă deoarece a venit in urma unui sut puternic din apropiere. Punctul relativ slab al aparatorului buturilor echipei noastre ramne in continuare iesirea pe centrari, acolo unde este in dezavantaj clar si din lipsa taliei. Unora dintre noi ne aduce aminte de Ș.Preda (la fel un portar de linia portii dar care a prins un loc intr-un lot de mondial) sau mai rau, cu si mai putine jocuri in tricoul alb-albastru, Agachi. Un alt capitol la care consider ca ar trebui atentie si mai mult timp alocat este la reținerea balonului, in vederea dezvoltarii abilitatilor pe care deja tanarul portar deja le are. Pe undeva sunt de inteles si nervii lui S.Mogosanu care a rabufnit in etapa precedenta, constient si el ca nu din pricina valorii nu joaca, ci din cauza faptului ca in orice joc trebuie ca trei juniori sa fie concomitent pe teren vreme de 90 de minute.

   In final, o victorie categorica pentru baieti si foarte importată pentru clasament, acolo unde desi am redus ecartul fata de primul loc, nu stam foarte bine si nu mai avem voie sa facem pasi gresiti.

   Succes tuturor in disputa de la finalul saptamanii cu Hermanstat 2, unde sunteti obligati sa nu mai falsati cum ati facut-o in acest sezon cu echipele secunde ale prim divizionarelor Astra, Voluntari sau mogoșoaia.

NumeMinute jucateNota
Chindriș905
Kovari906
E.Dina906
Avram906
Negru906
Ezaki836
Stefan905
RAICEA568
Dina M.567
Balan906
Costea836
Lupu343
Surugiu344
Zimta75
Perez76

FCUniversitatea 1948:
Chindriș-Kovari,E.Dina,Avram,Negru-Ezaki(‘83.Perez),C.Ștefan,Dina M.(‘56.Surugiu)-Bălan,Raicea(‘56.Lupu),Costea(‘83.Zimța)

Sporting Rosiori:
Bușcă-Fieraru,Floricel,Kaba,Chivu-Roman,Scumpu,Ciubuc,Lățea-Simian-Mandea
Marcatori:
’13’90(pen) Balan,’30 Costea,’39 Raicea,’80 Ezaki/’57Roman

autor George Daniel Pancu

poza echipa sporting rosiori fcu craiova