imagine muie csu craiova

3-1 cu Alexandria iar Craiova incepe sa urce in clasament

   FC U Craiova a invins ieri cu 3-1 pe CSM Alexandria, formatie ce anul trecut a terminat campionatul pe locul 3, la 4 puncte de Petrolul Ploiesti. Craiova nu a reusit nici in acesta partida sa-si impuna jocul intr-o maniera categorica, ba mai mult decat atat putem spune ca ne-a trecut glontul pe la ureche prin minutul 50 cand oaspetii au trecut pe langa golul de doi la doi dupa ce in startul mitanului secund reusisera sa reduca din handicap. A fost un joc in care am facut diferenta pe actiuni de contra-atac purtate in viteza si o actiune personala remarcabila a lui R.NEGRU finalizata cu gol de un alt junior, ZIMTA, intrat pe finalul partidei in teren.

   Prima repriza a apartinut alb-albastrilor. Acestia au dominat si au reusit deschiderea scorului in minutul 20′ prin Sabin Lupu. In minutul 45′, Claudiu Balan a majorat diferenta. Meciul parea transat de la pauza insa nu degeaba se spune ca 2-0 este cel mai periculos scor.

   Dupa reluarea jocului, CSM Alexandria a micsorat repede diferenta printr-un gol in minutul 49. Acest gol le-a dat un alt suflu oaspetilor care au trecut la carma jocului si doar cateva minute mai tarziu au fost aproape de egalare. Craiova a jucat bine pe contre iar in minutul 83, Samuel Zimta face 3-1 dupa o centrare a lui R.Negru. Dezcatusati de acest gol, alb-albastrii au incercat sa faca spectacol in minutele ramase pana la final, continuand sa atace, insa partida nu a mai vazut alte goluri.

Analiza jucatorilor:

#Chindris-6 a evoluat bine cu cateva interventii bune si fara ezitari majore, joc bun de picior iar la golul oaspetilor inscris din apropiere nu putea face mai mult.

#Dananae-6 un joc mult peste precedentul dar inca suferim in benzi pe faza defensiva, permitandu-le adversarilor sa vina cu centrari deseori periculoase in suprafata noastra de pedeapsa.

#Avram-6 si-a facut treaba in plan defensiv,cu exceptia debutului mitanului secund cand au marcat vizitatorii si si-au mai creat o ocazie mare tocmai pe zona sa de actiune.

#Ciuca-6 in continuare liderul defensivei echipei noastre cu un joc mai exact si mai aprope de valoarea pe care o are. A mai fost si el surprins avansat si a atacat decisiv lasand drum liber spre poarta adversarilor care din fericire n-au reusit sa profite

#Negru-7 o actiune personala de toata frumusetea a dus la marcarea golului care a linistit definitiv jocul. In continuare am remarcat ceva carente pe faza defensiva dar si o excelenta viteza si un spirit de sacrificiu pus in slujba echipei.

#Calu-6 o evolutie buna, exacta, a dat siguranta la mijlocul terenului si i-a permis lui Perez sa-si puna mai mult in evidenta calitatile tehnice degrevandu-l de sarcinile defensive.

#Perez-7 un nou joc consistent soldat cu lansari eficiente indeosebi pentru Lupu care la una din acestea a reusit o centrare perfecta pentru Balan. Un mare castig pentru viitor acest columbian care arata mai bine de la un joc la altul.

#Kovari-6 o partida in care i-am remarcat doar disponibilitatea la efort, realizarile tehnice fiind putine, inca este junior si are o marje mare de crestere, sa avem incredere si sa-i dorim mai mult succes in viitoarele partide.

#LUPU-8 omul jocului cu gol si pasa de gol, cu multe actiuni bune in partea stanga de unde a furnizat centrari si a creat mai mereu panica cu ale sale raiduri.

#Raicea-6 un meci in care piticul nostru atomic nu a iesti foarte mult la rampa, a avut ‘clasicele’ sale actiuni in viteza dar care din varii motive nu s-au finalizat pe tabela de marcaj.

#Balan-7 a maracat si a aratat o buna disponibiltate la efort. S-a pus bine in slujba echipei si a adus in iarba o atitudine mult imbunatatita fata de jocurile precedente.

#Eaki-6 remarcam debutul primului nipon in tricoul UNIVERSITATII Craiova, l-a substituit bine pe Perez la centrul terenului desi nu are calitatile acestuia si a aratat un spirit si o combativitate specifica nationalitatii asiaticului. Mult succces si speram sa aduca plusul de care avem nevoie in lupta pentru promovarea in esalonul secund.

#Surugiu-6 fara vre-o actiune in care sa se remarce decisiv, a aparut pentru ultimul sfert de ora in teren, posibil sa ne ajute mai mult in viitoarele partide pentru ca am vazut ca are un serviciu de calitate ce usor poate fi transformat in faze ‘fierbinti’ pentru buturile adverse.

#Costea-5 nu a evoluat prea mult dar a adus prospetime in fata protii adverse, n-a reusit sa inscrie decat dintr-un off-side si inca nu arata nivelul pe care spectatorii il asteapta de la Florin.

#Zimta-7 a intrat in ultimele 10 minute in locul lui Kovari, a fost destul de activ si a reusit sa inscrie pentru prima oara in cariera sa de profesionit in orasul natal.

Omul saptamanii a fost desemnat Sabin Lupu.

Concluzie:

   Pana la urma o victorie muncita si obtinuta pe merit. Cu siguranta fanii se asteaptau sa controlam mai autoritar jocul dar la momentul actual se pare ca atat pot baietii. Saptamana viitoare urmeaza o deplasare la Horezu in care asteptam ca prezenta in numar mare a PS’97 sa aduca plusul de care jucatorii au nevoie pentru a dubala acesta victorie si a aduce inca trei puncte importante in clasamentul seriei.

   Speram ca la un moment dat sa se rezolve si problemele cu transmisia video care, desi suntem in etapa 6, nu dau semne ca s-ar rezolva prea curand.

analiza by George Daniel Pancu