fc u craiova promovat liga 3

FC U Craiova a promovat oficial in Liga 2!

Federația Română de Fotbal a anunțat luni seara că Liga 3 nu se va mai relua pentru partidele din sezonul 2019-2020. FC U Craiova 1948 și Aerostar Bacău au promovat matematic în Liga 2.

Comitetul de Urgență al FRF a stabilit azi, 11 mai, că riscurile derivate din pandemia de coronavirus sunt prea mari pentru ca cel de-al treilea eșalon să mai fie reluat.

 „Având în vedere recomandările făcute în vederea reluării antrenamentelor sportive, ținând cont de faptul că majoritatea cluburilor nu dețin resursele materiale, umane și financiare pentru a îndeplini condițiile menționate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății și considerând că meritul sportiv trebuie să primeze, Comitetul de Urgență FRF a validat propunerea Departamentului Competiții FRF, avizată de Administrația FRF în urma consultărilor avute cu membrii afiliați”

– Comunicat FRF

Cine promovează în Liga 2?

Reprezentanții FRF au anunțat modul în care echipele vor promova în Liga 2. În sezonul 2020/21 din eșalonul secund, promovează echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.

Se cunosc, astfel, două dintre cele cinci echipe care promovează în Liga 2. Este vorba despre FC U Craiova 1948 și de Aerostar Bacău!

sursa: GSP