Meci foarte greu in cupa la Calafat. Am jucat o repriza intreaga in 10 oameni.

     Fix cand incepusem sa ne plictisim, avand o medie de 10 goluri pe meci in ultimele 5 dispute, uite ca a venit timpul si pentru ceva emotii. Duelul cu Dunarea Calafat din sferturile cupei se anunta a fi unul dificil. Rezumatul trecut scriam:

„Se anunta niste meciuri ce nu ne vor plictisii, intrucat Dunarea Calafat pare a fi a 2-a cea mai in forma echipa din campionat. Acestia au invins cu 2-1 pe Jiul Podari in deplasare, in celalalt meci din play-off ce a avut loc weekendul acesta.”

… Si nu ne-am inselat deloc.

     Prima repriza a debutat bine pentru alb-albastrii. Claudiu Balan a deschis scorul in minutul 6. Gazdele si-au revenit insa repede dupa primirea golului si si-au creat cateva ocazii importante de a marca. Din fericire pentru noi, Andrei Preda a fost la post. Paradele lui si experienta lui Dananae au reusit sa ne transporte cu bine inspre pauza jocului.

     Craiova a inceput insa prost repriza secunda. Mihai Dina a luat rosu direct la doar cateva minute dupa reluarea partidei pentru o intrare cu talpa. Desi fortati sa joace in 10, alb-albastrii au evoluat parca mai bine decat in prima parte a jocului. Poarta lui Gogoasa nu a mai fost amenintata atat de des iar ocaziile importante ne-au apartinut noua. Minutele s-au scurs fara ca cineva sa mai reuseasca sa inscrie iar scorul de 1-0 s-a mentinut pana la final. 

     Per total a fost un meci echilibrat, mult mai echilibrat decat trebuia sa fie. Pentru prima data in acest sezon, omul decisiv pentru noi a fost portarul. Ar mai fi de mentionat si faptul ca arbitrajul ne-a fost in mare parte potrivnic. 

Rezultatele complete din sferturile cupei, faza judeteana: 

Unirea Amarastii de Jos  4 – 3  Tractorul Cetate

Recolta Macesul de Jos  0 – 1  Viitorul Carcea

Dunarea Calafat               0 – 1  FC U Craiova

Unirea Dabuleni               5 – 6  Jiul Podari