poza bataie craiova liga 3 muie CSU craiova

Totul despre „Batalia de la Romanesti”! Clonatii, ca de obicei, in deplasare la Craiova!

   Asa cum era de asteptat, meciul de vineri s-a soldat cu un adevarat razboi intre suporteri si jandarmerie. Acest lucru era previzibil din moment ce nu a fost permis accesul a mai mult de 300 de persoane, desi tribuna 2 unde am stat mai avea mii de locuri libere, fiind complet goala. Autoritatile de culoare rosie incearca sa interzica cu orice pret accesul pe stadioanele din oras a suporterilor ce refuza sa sustina hibridul lor gretos de partid. 

   Prima parte a „Bataliei de la Romanesti” a avut loc la intrarea principala a stadionului si s-a declansat atunci cand suporterilor le-a fost refuzat accesul. Batalia a tinut aproximativ 20-30 de minute, timp in care a plouat cu pietre si gaze lacrimogene iar mai multe masini au fost distruse.

   Suporterii s-au mutat apoi la poarta dinspre parc a stadionului de unde si-au sustinut echipa din afara stadionului, doar 300 dintre ei fiind lasati sa intre. Totusi, la tribuna 1, in partea stângă a tribunei 0 (unde aparent era clubul pensionarilor CSU), mai mulți suporteri FCU au dejucat planul organizatorilor. Cam 200 de susținători ai FCU au reușit să intre dandu-se bine pe langa pensionarii de la tribuna 0 ce aveau abonamente. Situatia i-a surprins pe toți cei prezenți la meci, reacțiile celor din acel sector fiind destul de elocvente, ei susținând în dese rânduri atacurile echipei noastre.

Umilinta cu repetitie pentru clonati

   Prim planul l-a avut insa Peluza Sud care, odata intrata pe stadion (chiar daca doar partial), i-a umilit pe cei 20-25 copii sub 18 ani adunati din cartierul Craiovita de liderii Sezione. Dupa finalul partidei, acestia s-au umplut inca o data de ridicol, fiind escortati de dube de politie de la stadion. In orice meci in care cele doua galerii s-au intalnit din 2013 incoace, pentru clonati situatia a fost mai grea ca o deplasare la Dinamo. Au plecat cu frica in san si cu jandarmul de mana de la stadion. Sperau ca lucrurile se vor schimba odata cu trecerea anilor, dar amicalul Romania-Suedia si duelul de ieri i-au readus la realitate: Ei joaca in deplasare la Craiova, deplasare grea de tot, indiferent de ce va scrie organizatorul pe biletul de intrare! 

   Nu e prima oara cand aceasta galerie de ultrasi cu sandwich, apa minerala, bilet si transport asigurat se umple de ridicol. Cel mai caraghios moment al acestui an a fost fara doar si poate corteo-ul de 32 de oameni de la amicalul Romania – Suedia. Si totusi se mira de ce sunt luati la misto de toate galeriile din tara si toate revistele ultra, plangandu-se ca sunt discriminati… PENIBIL!

   Revenind la problemele cu jandarmeria, acestea au continuat si in teren iar meciul a trebuit intrerupt timp de 15 minute in repriza a 2-a. Cu 9 minute inainte de final a avut loc o alta problema. Focul a izbucnit in timp ce se sarbatorea golul lui F.Costea iar tribuna a fost evacuata brutal de jandarmi. Nu s-a tinut cont ca sunt femei si copii acolo.

   Evacuarea brutala a tribunei a cauzat o noua batalie, una mult mai lunga si mai incitanta decat precedenta. De data asta insa, roata s-a intors impotriva jandarmeriei. In aceasta a doua batalie, dat fiind campul de lupta foarte deschis, suporterii au fost cei avantajati. Practic un grup mare de jandarmi se misca cu incetinitorul inspre suporteri in timp ce ploua cu pietre pe ei din toate directile. Unde mai pui ca de la hipodrom pana la intrarea principala a parcului e cale lunga. „Testoasele” exceleaza in spatii restranse, in mijlocul orasului unde pot sa te inghesuie, nu intr-un parc locul 2 ca marime din Europa.

   Altercatia s-a soldat cu victime inutile de ambele parti. Tribuna 2 in care am stat a avut mii de locuri disponibile, fiind complet goala. Chiar si unii jandarmi spuneau ca daca ar fi dupa ei, ne-ar lasa ca doar e goala, dar asa au primit ordine. Intr-un oras liber astfel de incidente nu ar fi avut loc.

In ceea ce priveste partea fotbalistica, enumeram doar evenimentele importante:

  • Dananae ia rosu umpic cam aiurea inainte de pauza si ne lasa in 10.
  • O balba in defensiva duce la un penalty pentru CSU 2 insa acesta nu se soldeaza cu gol, mingea lovind bara laterala.
  • Clonatii reusesc totusi sa deschida scorul in minutul 72′ prin Luis Nițu.
  • Florin Costea aduce apoi egalarea in minutul 82′ iar meciul se termina 1-1.

In interviul de dupa partida, Florin Costea s-a aratat si el deranjat de faptul ca nici macar familia lui nu a fost lasata sa asiste la meci:

„Da, e frumos, vă daţi seama, am venit aici să joc în primul rând pentru echipa mea, pentru culori, nu am venit să joc financiar. Mă bucur şi chiar dacă este la un nivel mai mic, un gol pentru Craiova este foarte important pentru mine.
Nu, nu a fost niciun meci special, de ce să fie un meci…? Nu ştiu de ce atâta agitaţie în tribună şi de ce aceşti organizatori de la această echipă nu au lăsat oamenii să vină. Cel puţin din partea mea: mama, tata, familia mea, soţia cu copilul nu au avut voie să intre la meci, nu ştiu de ce. E un meci de fotbal şi îşi doreau şi ei să mă vadă, dar asta este problema în România.
Îmi pare rău că am venit aici unde am zis că am scris istorie, o mică istorie a Craiovei, am înscris atâtea goluri şi să vină să mă înjure o galerie care acum poate 7-8 ani mă aplauda şi îmi striga numele. Asta este România şi nu avem ce face” a declarat Florin Costea.

Imagini de la meci: 

poza banner liber la regii autonome

„S-a dat liber la regii, ca e zi de meci / Ordin de la bucuresti, n-ai cum sa lipsesti” 

poza cu mesaj adresat muistilor de la sezione

„Toti virginii se cred lei / Pan’ da Sudu’ peste ei!” 

poza banner anti-csu craiova

„A dat ultrasia-n voi / Sustineti si clona 2”

poza muie olguta vasilescu sa o luam pe gan

„Daca prin aceste bilete ne respecti javra ordinara / Vino sa ii sugi pe cei care stau afara”

poza sezione niste limbrici

„Pe facebook cu conturi false sunteti zmei / La meciuri doar mielusei”

poza peluza sud banner csu 2

„Mentalitate zero, principii aruncate la gunoi / Visati in contiare… Stiinta suntem noi!

Concluzie: Una peste asta, clonatii au plecat ca de obicei, cu frica in san si cu jandarmul de mana de la stadion, de zici ca au jucat cu Dinamo in deplasare. In acest oras, Universitatea Craiova va juca mereu acasa, indiferent ca le convine sau nu celor de la PSD.